Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), στην προσπάθεια της να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει αλλά και να εκπαιδεύσει το κοινό απέναντι στη μάστιγα του αιώνα διοργάνωσε μία πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο, τριήμερη εκδήλωση, το "Διαβητικό Χωριό", η οποία πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, στις 12 - 13 - 14 Νοεμβρίου 2011.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης, στην οποία συνέβαλε η Περιφέρεια Αττικής ετέθει υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων καθώς και των Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών : Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία (Ε.Ε.Ε.), Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Δ.Ε.Β.Ε.), Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) και Εταιρεία Μελέτης Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.).

Ο στόχος επετεύχθη! Το αποδεικνύει η προσέλευση περισσοτέρων από 12.000 επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, όπου είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με εξειδικευμένους γιατρούς και να λάβουν από αυτούς χρήσιμες συμβουλές. Επιπλέον συμμετείχαν σε πλήθος δρώμενων (π.χ. διαδραστικά παιχνίδια σε ειδικό παιδότοπο), αθλήθηκαν, παραβρέθηκαν σε παρουσίαση βιβλίου, παρακολούθησαν την προβολή ταινίας με θέμα την ιστορία του διαβήτη κ.α.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η διεξαγωγή προσυμπτωματικών ελέγχων, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν μέτρηση σακχάρου και να λάβουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με το διαβήτη. Η εταιρία GMG Diagnostics ΕΠΕ διάθεσε το απαραίτητο ιατρικό και τεχνικό προσωπικό για την διενέργεια των αιμοληψιών και τη διαχείριση των δειγμάτων. Περίπου 3.000 επισκέπτες έκαναν μέτρηση σακχάρου και γύρω στους 850 επισκέπτες έκαναν μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.


       Όλοι μαζί για το Διαβήτη!

Ένα πρωτότυπο τριήμερο γιορτής για το Διαβήτη